27.05.2024
Projekt podpira MVZT

Angleška stran/English version

Iz o COKS - Center odprte kode Slovenije

Skoči na: navigacija, iskanje
IDABC > A. Produktivnostna orodja in administrativni postopki > A.1 Pisarniška orodja
Source Forge > Pisarna/posel > Pisarniški paketi

OpenOffice.org
OpenOffice.org

OpenOffice.org WRITER je komponenta OpenOffice.org, ki ima vse, kar lahko pričakujete od sodobnega, popolnoma opremljenega urejevalnika besedil. Dovolj preprost je za hitre zapiske in dovolj močan za ustvarjanje celih knjig s kazali vsebin, pojmov, diagrami itn. Svobodno se lahko prepustite sporočilu samemu - saj OpenOffice.org Writer poskrbi, da je videti izvrstno.

Večkrat uporabljane vrste dokumentov, ko sto pisma, faksi, dnevni redi, zapiski, kot tudi izvedbe bolj zapletenih opravil, kot je spajanje dokumentov lahko v OpenOffice.org Writer enostavno izdelujemo s pomočjo čarovnikov, seveda pa ima vsak uporabnik svobodo ustvarjanja lastnih predlog. Slogi in oblikovanje postavljajo moč slogovnih datotek v roke običajnega uporabnika. Tipkarske napake lahko ujamemo sproti s slovarjem Samopopravkov, ki lahko preverja črkovanje, medtem ko tipkate.

Okviri z besedilom in povezave vam dajejo potrebna orodja, da se spopadete z opravili namiznega založništva za svoje biltene, letake itn., da bodo ti postavljeni natanko tako, kot to želite sami. Povečajte uporabnost svojih obsežnejših, zapletenejših dokumentov z ustvarjanjem kazala vsebine ali kazala pojmov, bibliografskimi sklici, ilustracijami, tabelami in drugimi predmeti.

Pošljite dokumente po e-pošti - OpenOffice.org Writer ponuja neposredno povezavo z vašim programom za e-pošto. Naredite svoje dokumente prosto dosegljive z izvozom v obliki HTML na splet, ali jih objavite v zapisu Portable Document Format (.pdf), s čimer si zagotovite, da bo tisto, kar napišete, tudi to, kar vidi bralec.

Shranjujte dokumente v zapisu OpenDocument, novemu mednarodnemu standardu za pisarniške dokumente. Ta zapis, zasnovan na XML, pomeni, da niste omejeni zgolj na OpenOffice.org Writer. Svoje dokumente lahko uporabljate z vso programsko opremo, ki podpira standard OpenDocument.

OpenOffice.org Writer lahko seveda bere vse vaše stare dokumente v zapisu Microsoft Word, kot tudi shrani vaše delo v zapisu Microsoft Word, če jih želite poslati ljudem, ki so še vedno vpeti v izdelke podjetja Microsoft.

LOKALNA POMOČ

Agenda d.o.o.

Institut OKO


Prijavite ponudbo lokalne pomoči

Kako uporabljam OpenOffice.org?

Ministrstvo za Javno Upravo RS

Prispevajte svoje izkušnje o uporabi OK rešitve.

Študije primerov uporabe