23.05.2022
Projekt podpira MVZT

Angleška stran/English version

Iz o COKS - Center odprte kode Slovenije

Skoči na: navigacija, iskanje

CALC

Preglednica za vse namene

CALC je program za preglednice, ki ste si ga vedno želeli. Začetniki ga spoznavajo kot intuitivnega in enostavnega za učenje; vsi, ki profesionalno izkopavajo podatke in meljejo številke, pa bodo hvaležni za obširen nabor naprednih funkcij.

Zaslonska slika Calc-a Napredna tehnologija DataPilot naredi uvoz surovih podatkov iz korporacijskih zbirk podatkov povsem enostaven; navzkrižno-razmejite, povzemite in pretvorite jih v pomenljive podatke.

Formule v naravnem jeziku omogočajo ustvarjanje formul z besedami (npr. "prodaja – stroški" oz. "sales - cost").

The Gumb za pametno vsoto samodejno vstavi funkcijo vsote ali vmesne vsote, odvisno od konteksta.

Čarovniki vas vodijo skozi izbiro in uporabo obširnega nabora naprednih funkcij za preglednice.

S Slogi in oblikovanjem lahko na enostaven način uporabite možnosti prilagodljivega oblikovanja celic, vključno s prostim sukanjem vsebine, predlogami, ozadji, robovi in še mnogo drugega. Zahvaljujoč predlogam z vgrajenimi funkcijami, ki vam omogočajo osredotočanje na svoje resnično delo, lahko postanete sam svoj izvedenec za preglednice.

Upravitelj scenarijev omogoča analizo "kaj če ..." s pritiskom na gumb - npr. primerjajte donosnost za višje / srednje / nižje napovedi prodaje.

Skrijte ali razkrijte Teme oblikovanja z enim samim klikom - uporabite privzete ali dodajte svoje.

Shranite svoje preglednice v zapisu OpenDocument format, novem mednarodnem standardu za pisarniške dokumente. Ta zapis, ki temelji na XML, pomeni, da niste omejeni zgolj na CALC. Svoje preglednice lahko uporabljate z vsakim programom, ki podpira standard OpenDocument.

Seveda lahko uporabite tudi svoje stare preglednice Microsoft Excel ali shranite svoje delo v zapisu Excel za pošiljanje ljudem, ki so še vedno vpeti v produkte Microsoft. Če želijo zgolj videti vaše rezultate, uporabite Portable Document Format (.pdf) – nobene potrebe ni, da bi dokupili dodatno programsko opremo.

Več na strani OpenOffice.org Calc


Novice in nadgradnje


Pridružite se

Prispevki

Kako uporabljam OpenOffice.org

Zanima nas, kako uporabniki uporabljajo OCS. Opišite svoje izkušnje na forumu.

Prenosi

Zadnja stabilna različica: OpenOffice.org 2.3

Prenosi OpenOffice.org


Dokumentacija