21.01.2022
Projekt podpira MVZT

Angleška stran/English version

Iz o COKS - Center odprte kode Slovenije

(Primerjava redakcij)
Skoči na: navigacija, iskanje

Aarh (Talk | prispevki)
(New page: =Odprta Koda za Nevladne Organizacije= Nevladne organizacije v Sloveniji, zaradi omejenih finančnih sredstev in pomanjkanja človeških virov, pogosto niso v koraku s časom na področju...)
Novejše urejanje →

Redakcija: 08:03, 3. junij 2009

Vsebina

Odprta Koda za Nevladne Organizacije

Nevladne organizacije v Sloveniji, zaradi omejenih finančnih sredstev in pomanjkanja človeških virov, pogosto niso v koraku s časom na področju informatike. Zelo razširjena je uporaba nelegalne programske opreme, ki pa dolgoročno lahko povzroči težave in še težje finančno stanje organizacije.

COKS OKNO

Center odprte kode Slovenije je na podlagi raziskave potreb nevladnih organizacij pripravil zbirko polno funkcionalnih odprto kodnih programov, ki so uporabniku prijazni in delujejo na Windows okolju.

S tem želimo pomagati posameznikom z željo po informatizaciji vseh organizacij od najmanjših, do največjih. Želimo vam prihraniti vaš čas, da ga lahko uporabite za dosego ciljev organizacije in finančna sredstva, ki bodo boljše naložena v izvajanje vaših projektov.

Kako do programov?

CD je na voljo: 1. V tiskani obliki ga lahko naročite po pošti po ceni 4 EUR za DVD. Kontaktirajte nas za večje količine 2. Brezplačno bo na voljo v obliki ISO zapisa, lahko si ga naložite iz spleta in zapečete sami. 3. Posamezni programi so na voljo tudi na spletu. Opise programov najdete na COKSovih straneh, povsod je tudi povezava do ponudnikov programov, kjer si lahko brezplačno naložite zadnjo različico programa.

Cukerčki

Poleg ponujenih programov ponuja COKS vsem, ki naročijo OKNO CD tudi brezplačne osnovne informacije o uporabi odprte kode na telefonski številki 02 421 61 53, na mailu podpora@coks.si ali na Forumu https://forum.coks.si